لوگو

میکرونیدلینگ

 

میکرونیدلینگ (CIT) یکی از بهترین روش های جوانسازی پوست و رفع مشکلات آن است که تهاجم، درد و خونریزی ندارد. انجام میکرونیدلینگ با تحریک تولید کلاژن به رفع عوارضی همچون چین و چروک، اسکار آکنه، استرچ مارک ها و … کمک می کند.

میکرونیدلینگ نوعی روش تحریک مکانیکال پوست است که در آن با استفاده از سوزن های بسیار ریز میلیون ها میکرو کانال در پوست ایجاد می گردد. این روش کازمتیک با حداقل تهاجم برای درمان مشکلات پوستی از طریق تحریک تولید کلاژن مورد استفاده قرار می گیرد؛ در حقیقت میکرونیدلینگ به عنوان درمان القاء کلاژن نیز شناخته شده است.

این روش درمانی ممکن است به افرادی که به دنبال کاهش اسکارهای ناشی از آکنه و علائمی مانند کشیدگی پوست (کاهش الاستیسیته پوستی) در نواحی مختلفی از صورت هستند، کمک کند. همچنین همراه برخی از روش های جوانسازی پوست صورت مانند مزوتراپی نیز می توان از میکرونیدلینگ بهره برداری کرد. البته در نظر داشته باشید که میکرونیدلینگ بر خلاف مزوتراپی برای ریزش مو موثر نمی باشد و روشی مختص پوست است.

کاربردهای میکرونیدلینگ

کاربردهای مختلفی می توان برای میکرونیدلینگ در نظر گرفت. به طور کلی این روش برای درمان مشکلات ظاهری پوست، درمان عوارض مختلف و جوانسازی جنرال یا موضعی آن مورد استفاده قرار می گیرد. مهم ترین اهداف میکرونیدلینگ رفع مشکلات پوستی زیر است:

  • چین و چروک ها
  • اسکار (جای جوش و آکنه)
  • اسکار (جای زخم و جراحت)
  • استرچ مارک (ترک های پوستی)
  • سوختگی سطحی پوست صورت و بدن
  • تیرگی و لکه های مختلف روی پوست صورت و بدن
ترکیب میکرونیدلینگ با درمان های دیگر

علاوه بر مشکلات پوست صورت، گاهی اوقات میکرونیدلینگ برای درمان علائم کاهش الاستیسیته پوست در مناطق دیگر بدن استفاده می شود. محققان بعد از بررسی نتایج حاصل از مطالعه ای معتبر به این نکته پی بردند که ترکیب متد میکرونیدلینگ با تزریق فیلر برای رفع علائم استرچ مارک ها بر روی ران و ناحیه شکم مؤثر است. مطالعات بسیاری اثر بخشی میکرونیدلینگ به همراه پی آر پی (PRP +Microneedling) به شکل تاپیکال در جوانسازی پوست را نشان داده است که نتایج بسیار خوبی به همراه داشته است.

اسکارها در سایر قسمت های بدن نیز ممکن است با این روش درمان شوند. با این حال، میکرونیدلینگ در درجه اول در ناحیه ی صورت استفاده می شود و کارایی آن در صورت به تنهایی و یا ترکیب با درمان های دیگر (کامبینیشن تراپی Combination Therapy) بالاتر است. یکی از اصلی ترین روش های درمانی قابل ترکیب با میکرونیدلینگ، مزوتراپی است که نتایج درخشانی را به همراه دارد.

کاندیداهای انجام میکرونیدلینگ

بیمارانی که از نظر بالینی سالم هستند و مشکلات پوستی دارند که به درمان های تاپیکال پاسخ نداده اند، ممکن است کاندیدای ایده آل و مناسبی برای این روش باشند. برای دانستن این نکته که آیا این متد درمانی مناسب پوست شما می باشد یا خیر می بایست با بهترین متخصص پوست مشاوره نمایید. برخی از افراد نمی توانند از مزایای روش میکرونیدلینگ بهره مند شوند و درمان های دیگری برای آن ها در نظر گرفته می شود. این افراد عبارتند از اشخاصی که:

  • باردار هستند.
  • اختلالات انعقادی خون دارند.
  • اخیراً پرتودرمانی انجام داده اند.
  • بیماری های ویروسی فعال دارند.
  • سابقه ایجاد اسکار و کلوئید پوستی دارند.
  • حساسیت زیادی به مواد بی حسی موضعی دارند.
  • در ناحیه ی مورد نظر میکرونیدلینگ آکنه فعال دارند.
  • بیماری های پوستی فعال مانند پسوریازیس یا اگزما دارند.
  • زخم های باز و بهبود نیافته در ناحیه ی مورد نظر جهت میکرونیدلینگ دارند.
متد درمانی میکرونیدلینگ چگونه انجام می شود؟

در میکرونیدلینگ، روش درمان به گونه ای است که تعدادی سوزن بسیار ظریف و استریل با عمق و سرعت تعیین شده توسط پزشک (که بر اساس نوع پوست و هدف مورد نظر مشخص می گردد) به طور همزمان وارد لایه دوم پوست (درم) می شوند. پین های موجود در دستگاه میکرونیدلینگ به اندازه‌ای کوچک هستند که احتمالاً در حین انجام عمل متوجه آن ها نخواهید شد. اندازه پین ها (gage needle) با توجه به نوع پوست هر فرد – ناحیه ی انجام میکرونیدلینگ وهمچنین مشکلات پوستی جهت درمان از فرد به فرد متفاوت می باشد.

پزشک متخصص این ابزار را به طور یک نواخت در سراسر پوست با جهت های خاصی جا به جا می کند تا تمامی سطح پوست را به طرز یک نواخت تحت پوشش قرار دهد. قبل از شروع کار، پزشک برای کاهش احتمال درد از بی حسی موضعی استفاده می کند. بی حسی یک ساعت قبل از درمان انجام می شود.

مدت زمان انجام میکرونیدلینگ تقریباً 30 دقیقه می باشد. در این زمان سیستم ایمنی بدن فعال شده و سبب افزایش انتشار فاکتورهای رشد و تولید رشته های کلاژن و الاستین و همچنین افزایش ضخامت لایه اول پوست (اپیدرم) می گردد. رشته های کلاژن و الاستین در واقع رشته های پروتئینی هستند که وظیفه استحکام و حفظ خاصیت ارتجاعی پوست را به عهده داشته و عامل اصلی در جوانسازی پوست به شمار می آیند.

نکته!

بسیاری از افرادی که باید به توصیه پزشک با استفاده از روش میکرونیدلینگ برای جوانسازی پوست خود اقدام کنند، از سوزن های دستگاه میکرونیدلینگ می ترسند. اما حقیقت این است که اسم این روش از دو بخش micro+needling تشکیل شده است و به معنای استفاده از سوزن های بسیار کوچک در اندازه میکرو است. پین های این دستگاه آنقدر ریز هستند که شما هیچ گونه درد، سوزش، خراش و ناراحتی را در زمان انجام این روش متوجه نخواهید شد و به همین دلیل لازم نیست درباره این مسئله نگران باشید.

خطرات و یا عوارض جانبی میکرونیدلینگ چیست؟

مانند همه روش های کازمتیک یا زیبایی پوست، میکرونیدلینگ هم ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد. مهم ترین عامل موثر بر روی نتیجه ای که از میکرونیدلینگ می گیرید و عوارضی که بعد از انجام آن مشاهده می کنید، انتخاب درست متخصص پوست برای انجام آن است. شایع ترین عارضه جانبی میکرونیدلینگ، سوزش جزئی پوست بلافاصله پس از انجام درمان است که با استفاده از دارو به خوبی قابل رفع خواهد بود.

همچنین ممکن است برای چند روز قرمزی و سوزش احساس شود. در صورت مشاهده عوارض جانبی شدیدتر مانند خونریزی شدید، کبودی، عفونت، پیلینگ (لایه برداری) و یا پوست ریزی شدید و سوزش بیش از حد با پزشک متخصص خود تماس بگیرید. انجام درست مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ به میزان زیادی در پیشگیری و رفع عوارض طبیعی این اقدام زیبایی موثر است.

آمادگی های لازم قبل از میکرونیدلینگ

قبل از انجام میکرونیدلینگ با متخصص پوست خود در مورد کارهایی که انجام آن ها می توانند در گرفتن بهترین نتیجه ممکن از این اقدام موثر باشند، صحبت کنید. برخی از اقدامات لازم قبل از انجام میکرونیدلینگ به شرح زیر هستند:

  • ممکن است لازم باشد که قبل از انجام میکرونیدلینگ، مصرف برخی از داروهای خاص مانند ایبوپروفن، آسپرین و داروهای ضد آکنه را متوقف کنید. (حتما در مورد قطع کردن دارو با پزشک متخصص خود صحبت کنید)
  • پزشک همچنین ممکن است توصیه کند که از قبل درمان استفاده از رتینوئیدهای موضعی را نیز متوقف کنید.

  • استعمال دخانیات را قبل از انجام میکرونیدلینگ و سایر اقدامات زیبایی متوقف کنید.

  • داروهای تجویزی را به موقع مصرف نمایید.

دوران نقاهت و مراقبت های پس از انجام میکرونیدلینگ

این روش مانند جراحی پلاستیک تهاجمی نیست، بنابراین زمان بهبودی و ریکاوری آن حداقل است. طبق تحقیقات و یافته های کلینیکی، اکثر افراد نقاهت بسیار کوتاهی بعد از انجام میکرونیدلینگ را تجربه می کنند. ممکن است ظرف چند روز اول بعد از درمان متوجه سوزش و قرمزی پوست شوند که یک واکنش کاملا طبیعی پوست به اثر گذاری سوزن های میکرونیدلینگ بر روی پوست است.

اگر با قرمزی پوست و یا سوزش جزئی ایجاد شده مشکلی ندارید می توانید بعد از درمان به محل کار و یا فعالیت های روزانه خود برگردید. (محیط کار نباید محیطی آلوده و یا در مواجه با مواد آلوده و بیماری زا باشد و به دلیل آن که بر روی پوست خراش هایی ایجاد شده است بهتر است از حضور در محیط آلوده اجتناب کرد ) افراد می توانند چند روز پس از درمان جهت کاور کردن قرمزی پوست، از کانسیلر استفاده کنند (در همان روز درمان از انجام هرگونه آرایش در ناحیه درمان اجتناب شود)

پوست پس از میکرونیدلینگ به پرتو خورشید حساس تر خواهد بود، بنابراین استفاده از ضد آفتاب ضروری است. پس از انجام  این پروسیجر، پوست جهت جوانسازی از طریق تحریک تولید کلاژن در بافت عمل می کند. نتایج این متد درمانی طی چند هفته پس از انجام قابل مشاهده می باشد زیرا تحریک کلاژن سازی (regenerate) و یا بازسازی پوست مدت زمان خاص خود را دارد و از فرد به فرد با توجه به نوع پوست و مشکلات درمانی هر فرد می تواند متفاوت باشد.

برای حفظ نتایج درمان و رسیدن به نتایج دلخواه، شاید به چندین جلسه درمان میکرونیدلینگ و یا سایر درمان های مکمل نیاز داشته باشید. پزشک متخصص پوست  بر اساس نوع پوست و مشکلات پوستی موجود بهترین برنامه درمانی را به شما توصیه خواهد کرد.