پی آر پی مو یکی دیگر از شیوه های درمانی برای کمک به بهبود رشد مو در نواحی مختلف بدن از جمله سر است.
در این بخش قصد داریم تا اطلاعاتی را هر چند به صورت مختصر اما مفید راجع به تمامی ابعاد این شیوه درمانی و فواید آن برای زنان و مردان با شما خوانندگان عزیز و محترم به اشتراک بگذاریم، همراه ما باشید.
خون درون بدن انسان متشکل از پلاکت ها و گلبول های قرمز و سفیدی بوده که به محض بریدگی یا ایجاد زخم بر روی پوست، پلاکتها نقش مهم و موثری بر توقف خونریزی و روند بهبودی مناطق آسیب دیده خواهند داشت.
بر اساس این موضوع پزشکان برای تولید پی آر پی در نخستین جلسه بعد از معاینه فرد اقدام به گرفتن نمونه خود از بدن او می کنند.
سپس این نمونه خون را درون دستگاه سانتریفیوژ قرار داده و در اثر سرعت زیاد چرخیدن دستگاه، اجزای تشکیل دهنده خون از یکدیگر تفکیک می شوند.
در نهایت پزشک با برداشتن پلاکت های خون بدن خود شخص، آنها را برای تزریق در نواحی که با کم پشتی یا ریزش مو مواجه شده اند؛ آماده می کند.
در مجموع می توان گفت که پی آر پی حاصل ترکیب طیف متنوع و وسیعی از پروتئین های مورد نیاز برای ترمیم بافت و فولیکول های آسیب دیده مو می باشد.
این ترکیبات با واکنشی متفاوت نسبت به فرایند آلوپسی آندروژنتیک به تقویت و رشد موهای شخص کمک زیادی خواهد کرد.
مدت درمان و ماندگاری رویکرد پی آر پی مو
این شیوه درمانی بر اساس وسعت ناحیه هدف که دچار ریزش یا کم پشتی مو شده ممکن است حدود 1 ساعت زمان ببرد.
شخص بر حسب شرایط و نتایج اولیه درمان خود لازم است که برای طی کردن پروسه درمانی خود به چندین جلسه درمانی در فواصل 3 تا 6 ماهه برای انجام این کار نیاز داشته باشد.
پی آر پی مو نیاز به مراقبت های بعدی نداشته و شخص بعد از انجام این کار می تواند همچون گذشته بدون هیچ گونه محدودیتی به فعالیت های عادی و روزمره خود بپردازد.
بهتر است که بدانید پی آر پی خود به تنهایی نمی تواند به درمان ریزش موهای شخص کمک چندانی بکند و از همین رو شخص برای حفظ نتایج رشد موی خود به چندین جلسه پی آر پی درمانی نیاز دارد.
هر فرد برای درمان قطعی این مشکل باید علت اصلی ریزش و ضعف موهای خود را بشناسد و بر اساس دستورالعمل و توصیه های پزشک اقدامات مراقبتی لازم برای تاثیر گذاری بلند مدت آن را بر روی موهای خود بکار گیرد.
فواید و تاثیر پی آر پی بر درمان ریزش مو
همانطور که اشاره شد؛ پی آرپی در فرایند آلوپسی آندروژنتیک به تقویت، ترمیم و رشد موهای شخص کمک بسزایی خواهد کرد.
همچنین از دیگر فواید این شیوه درمانی میتوان به درمان آسیب های ناشی از انجام فعالیت های ورزشی در تاندون، ماهیچه و رباط های بدن شخص اشاره کرد.
شاید بد نباشد که بدانید بر اساس تحقیقات انجام گرفته در سال 2019 بر روی حدود 262 فرد مبتلا به بیماری آلوپسی آندروژنتیک میتوان اینچنین نتیجه گرفت که:
در برخی از افراد شیوه پی آر پی مو بعد از تزریق پلاکت خون منجر به کاهش ریزش و افزایش تراکم و قطر موهای فرد بیمار خواهد شد.
افزایش سرعت فرایند جایگیری گرافت ها در پوست سر و بهبود زخمهای کوچک ناحیهی گیرنده بعد از کاشت مو
تقویت رشد موهای ضعیف و نازک
ترمیم بافت ها و تسریع بهبودی مناطق آسیب دیده
کاهش التهاب مفاصل ناشی از برخی از بیماری های مزمن نظیر استئوآرتریت،
بهبود وضعیت پوست و درمان مشکلاتی از قبیل خطوط، چینها، خشکی، زخمهای خفیف، ترک پوستی و …
عوارض جانبی PRP
پی آر پی مو یکی از روش های کم خطر و ایمنی بوده که معمولا هیچ گونه عوارضی را با خود به همراه نخواهد داشت. ا
ما این شیوه با تشخیص پزشک و بررسی مشکل و نمونه اولیه خون آنها برای افراد مشخصی انجام می شود.
به طور کلی از عوارض محتمل پی آر پی مو میتوان به ایجاد حساسیت، درد، سوزش و خونریزی در محل سطح پوست که تزریق انجام شده اشاره کرد.
همچنین برای جلوگیری از عفونت و مشکلات احتمالی بعد بهتر است که این ناحیه از بدن خود را بعد از انجام تزریق در معرض آلودگی قرار ندهید تا کاملا بهبود پیدا کند.